maanantai 13. kesäkuuta 2011

Näin aloitin bloggaamisen...

:) Okkeih, minun pti kirjoittaa jo eilen, mutta se sitten jäikin. Aloitetaan Panfusta. (Tämä tulee olemaan pitkä postaus, sillä kerron viimeinkin sen jutun siitä, kun aloitin bloggaamisen.)

Pingoon perhe saatiin eilen rantaan, ja siitä hyvästä, että olimme auttaneet Pingoota, hän antoi palkinnoksi kaikille lentäjänlakin. Ellan ja Maxin blogissa julkaistiin eilen yhden Kuukauden bloggareista, Vaniljan, haastattelu ja erikoisreporttaasi.

Ei mulla tainnut sitten muuta asiaa olla Panfusta :o No, siirrytään sitten seuraavaan aiheeseen: Näin aloitin bloggaamisen!

Eräänä toukokuun päivänä, vuonna 2009, katselin ihan huvin vuoksi Googlen kuvahausta kuvia. Yhtä kuvaa painaessani, tupsahdin yhdelle suomalaisen tekemälle Littlest Pet Shop-lelusarjasta kertovaan blogiin. Keräsin silloin itsekin kyseisen lelusarjan hahmoja, (ja niin kerään kyllä edelleenkin :D) ja innoistuin lukemaan eteenpäin. Blogi oli todella hyvin toteutettu, ja pidin siitä. Ajattelin, että voisin myös itse perustaa blogin/sivun kyseisestä aiheesta Bloggeriin. No, kesäkuun 2. päivä se sitten tapahtui: tein oman blogin näistä Littlest Pet Shop-eläimistä. Blogi oli selvästi amatöörin tekemä, sen huomasi kuvien ja tekstin laadusta. Käytin silloin yhtä todella huonolaatuista kameraa - olimme saaneet sen ilmaiseksi jostakin jutusta. Kuvat, jotka sillä otti, olivat todella heikkolaatuisia. Käytin tuolloin kuvien muokkaamiseen Painttia, eli kuvat, joita muokkasin olivat melko... noh, miten sen sanoisin - huonoja? :'D Blogi ei edes kerännyt loppujen lopuksi paljon kävijöitä, mutta jatkoin silti bloggaamista ahkerasti. Toukokuussa 2010 en vain sitten enää jaksanut, joteen blogi lopetti. Melkein heti ensimmäisen blogini lopettamisen jälkeen tein uuden blogin. Oikeastaan se oli enemmänkin sivu kuin blogi. Tein sivut vuodatus-nimiseen palveluun, ja muokkasin itse ulkoasut HTML-koodeilla, joten opin silloin myös hieman koodeja. Se sivu keräsi reilusti enemmän kävijöitä kuin edellinen. Heinäkuussa päätin silti pitää taukoa, koska innostukseni jotenkin hiipui. Jatkoin silti kahden kuukauden kuluttua, syyskuussa. Sivu oli sitten entistä parempi, mutta tammikuussa 2011 päätin silti, että sivu muuttaa. Sivut muuttivat Bloggeriin, eli tähän samaan palveluun kuin tämä Panfu-bloginikin on. Uusi sivu on edelleenkin kesken, mutta laitan tähän silti linkin siihen. Luulenpa, että poikien ei kannata kumminkaan sivustolleni mennä, koska sivuhan on pääasiassa suunnattu tytöille x'D (KLIK!)

Olen ylläpitänyt myös useita muita sivustoja ja blogeja, esim. paria hoitolaa, paria yleisblogia jne. Lopetin (tai oikeastaan laitoin tauolle) juuri tässä eilen myös Winx Club-sivuni, koska aika ei enää riitä sen ylläpitämiseen. Voisin ehkä kertoa seuraavaksi tämän blogin histroiasta?;)

Okei, elikkäs: Kesäkuussa 2010 loin yhden pilapandan Panfuun, koska koko paikka oli mielestäni ihan turha, kun olin rekisteröitynyt sinne huhtikuussa. Kokeilin huvikseni sillä pilapandalla muutamia pelejä, että  "kuinka sekavia ne ovat". No, samalla huomasin, että Panfuhan on tosi kiva paikka! :) Menin etsimään sähköposteistani vanhan Pandani nimeä, ja se löytyi Panfun lähettämistä vahvistuskirjeistä, joita saa silloin kun rekisteröityy johonkin paikkaan. Sieltähän se löytyi, vanhan Pandan nimi oli tietysti MiniMouse! Salasananikin löysin samasta viestistä. Kirjauduin sisään, ja aloin tutustumaan kunnolla Panfun maailmaan. Luin silloin tietty myös Ellan ja Maxin blogia, ja kävin välillä sieltä löytyvän blogiluettelon blogeissa. Innostuin itsekin, joten päätin tehdä oman blogin Panfusta. Bloggaaminen ei ollut minulle tietenkään mikään uusi juttu, olihan minulla ollut useita blogeja ennen sitä. Ruutukaappauksiakin osasin ottaa heti alusta lähtien, sillä nuorempi isoveljeni oli joskus aikaisemmin opettanut sen minulle. Blogi jatkoi uskollisesti eteenpäin joukukuun puoleenväliin saakkaa, kunnes yhtäkkiä töppäsi siihen. - En ollut enää kiinnostunut Panfusta, joten miksi olisin jatkanut blogiani? Kävin välillä sen puolen vuoden hiljaiselon aikana pari kertaa Panfussa, mutta ne olivat vain sellaisia parin minuutin reissuja. Mutta kaikki muuttui eräänä huhtikuisena perjantaina: Olin tullut koulusta kotiin, ja ajattelin: ""Nyt ois kiva käydä Panfussa, ehkä voisin tälläkertaa jatkaa sitä taas niin, että pelaisin siellä joka päivä.". Satuin sopivasti tulemaan Panfuun tasan sinä päivänä vuoden verran siitä, että olin rekisteröitynyt Panfuun ensimmäisen kerran. Minut otettiin ilolla takaisin vastaan, joten päätin jatkaa Panfuilua taas joka päivä! Koska blogin kirjoittaminen oli alkanut kuulua viime syksynä Panfuiluuni, päätin jatkaa blogiani. Lukijoita oli saman verran kuin joulukuussa, jolloin olin lopettanut blogini, eli noin 40. Oli upeaa nähdä, miten suurin osa teistä oli jaksanut odottaa paluutani. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat ystäviäni Panfussa, lukijoilleni, kaikille jotka vota kirjoittaneet joskus kommentin ja kaikille, jotka ovat minua joskus auttaneet blogin ongelmissa. Anskumuru on esimerkiksi kertonut, miten saa kävijälaksurin, kun kotisivuille.fi uudisti sivunsa, ja kaikki vanhat laskurit poistuivat.

Toivottavasti blogiurani jatkuu pitkään, nyt ja aina,
- MiniMouse

Oho, tulipas pitkä tarina O_o Toivottavasti jaksoitte lukea sen http://codex.wordpress.org/images/c/c0/icon_smile.gif.

Tassuittain,

2 kommenttia:

  1. mitä ohjelmaa käytät nykyisin?
    tassuttain: tietämätön kukkakaali

    VastaaPoista
  2. Hej. Nykyisin käytän Gimp 2:ta, Artweaver:iä ja Painttia. (Painttia lähinnä ruutukaappausten rajaukseen.)

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi! Ethän kumminkaan kirjoita mitään rumaa? Kommentit ovat valvottuja, joten kommenttisi ilmestyy blogiin vasta sen jälkeen kun olen hyväksynyt sen.